Echipa redacțională:

 

Fondator: Andra Rotaru

Editori coordonatori: Andra Rotaru & Iulia Dondorici

Editori: Monica Manolachi, Arina Rotaru, Anca Roncea

 

Contact:

 

E-mail:  andra [at] crevice.ro

ISSN 2559-3889

ISSN–L 2559-3889

 

Andra Rotaru, poetă, jurnalistă. A realizat numeroase proiecte la intersecția dintre arte: performance-ul de dans Lemur, prezentat de coregraful Robert Tyree în America și în Europa; documentarul All Together, realizat în cadrul rezidenței The International Writing Program (Universitatea din Iowa, 2014); Photo-letter pairing (fotografie, proiect realizat în colaborare cu numeroși artiști și cu comunitatea din Iowa). A susținut lecturi, panel-uri și prezentări în Europa, America de Nord și America de Sud, printre altele la New York, Chicago, Portland, Iowa, Mexico City și Puebla. Volume publicate: Într-un pat, sub cearșaful alb (2005), Ținuturile sudului (2010); Lemur (2012). Lemur a primit premiul „Tânărul poet al anului”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2013). Volumul de debut a fost tradus in spaniolă (En una cama bajo la sábana blanca, editura Bassarai, 2008). În februarie 2018, Lemur va apărea în traducere engleză, la editura americană Action Books.

 

Iulia Dondorici, doctor în filologie și traducătoare. Și-a dat doctoratul la Universitatea Humboldt din Berlin cu o teză despre poeticile corpului în proza românească modernistă. A publicat studiul Den Körper schreiben – Poetiken des Körpers in der Prosa der rumänischen Moderne (Frank & Timme, 2017) și a coordonat volumul Rumänien heute (Passagen, Viena, 2011). Traduceri: Louis Althusser: Introducere în filozofie pentru nefilozofi (Tact, 2016), Christa Wolf: Casandra (Univers, 2014), Christa Wolf: Orașul îngerilor sau The Overcoat of Dr. Freud (Univers, 2013), Ingeborg Bachmann – Paul Celan: Timp al inimii. Corespondență (ART, 2010). În prezent efectuează un stagiu postdoctoral la Freie Universität Berlin, cu un proiect de cercetare despre caracterul transnațional al avangardelor istorice.

 

Arina Rotaru, doctor în filologie. După absolvirea studiilor masterale de filosofie socială a migrației la Universitatea din Roma, a obținut doctoratul în germanistică și literatură comparată la Universitatea Cornell (USA). Printre domeniile sale de cercetare se numără studiile coloniale și postcoloniale, literatura mondială, migrația ca fenomen cultural și arta de avangardă dintr-o perspectivă globală. A publicat studii și articole în Forum for Modern Language StudiesGermanic ReviewHerta Müller: Aesthetics and Politics and TOTalitarian Arts etc. În prezent este lector în programul curricular global al Universității New York, filiala Shanghai.

 

Monica Manolachi, doctor în filologie, poetă și traducătoare. Volume de poezie: Uniți punctele/Joining the Dots (PIM, 2016), Poveștile Fragariei către Magul Viridis (Brumar, 2012), Trandafiri (Lumen, 2007). Volumul Antologie de poezie din Caraibe, în traducerea Monicăi Manolachi, a primit premiul „Dumitru Crăciun“ pentru traducere la festivalul „Titel Constantinescu” (2016). În 2017 i-a apărut volumul Performative Identities in Contemporary Caribbean British Poetry (Ars Docendi). Predă cursuri de limba engleză la Universitatea din București.

 

Anca Roncea, filoloagă, poetă și traducătoare. În prezent își dă doctoratul la Universitatea din București cu o teză despre poeții americani Allen Ginsberg și John Cage și urmează cursurile Universității din Iowa, Iowa’s MFA in Literary Translation Program. Lucrează la o traducere experimentală în engleză din opera lui Tristan Tzara. Poemele ei au fost publicate în revistele Berkeley Poetry ReviewBeecher’s Magazine, Des Moines Register, OmniVerse. Este câștigătoarea premiului Omnidawn Broadside Poetry Prize, 2016. În 2012-2013 a fost bursier Fulbright la UC Berkeley, San Francisco. Locuiește în Iowa, USA.

 

Henry Finch, poet și traducător. A publicat în revistele The North American ReviewThe Sugar House ReviewThe Massachusetts ReviewThe Seattle ReviewPreludeForklift OhioTransomThe Denver Quarterly etc. În prezent traduce în engleză o antologie de povestiri de Urmuz. Locuiește în Vermont (USA).