Echipa redacțională:

 

Fondator: Andra Rotaru

Editori coordonatori: Andra Rotaru & Iulia Dondorici

Editori: Monica Manolachi, Arina Rotaru, Anca Roncea,
Ana Maria Negoiță, Toby Altman, Henry Finch, Diana Geacăr,
Robert G. Elekes, Kinga Tóth, Silvia Grădinaru, Tiberiu Neacșu

 

Contact:

 

E-mail:  andra [at] crevice.ro

ISSN 2559-3889

ISSN–L 2559-3889

 

Andra Rotaru, poetă, jurnalistă. A realizat numeroase proiecte la intersecția dintre arte: performance-ul de dans Lemur, prezentat de coregraful Robert Tyree în America și în Europa; documentarul All Together, realizat în cadrul rezidenței The International Writing Program (Universitatea din Iowa, 2014); Photo-letter pairing (fotografie, proiect realizat în colaborare cu numeroși artiști și cu comunitatea din Iowa). A susținut lecturi, panel-uri și prezentări în Europa, America de Nord și America de Sud, printre altele la New York, Chicago, Portland, Iowa, Mexico City și Puebla. Volume publicate: Într-un pat, sub cearșaful alb (2005), Ținuturile sudului (2010); Lemur (2012). Lemur a primit premiul „Tânărul poet al anului”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2013). Volumul de debut a fost tradus in spaniolă (En una cama bajo la sábana blanca, editura Bassarai, 2008). În februarie 2018, Lemur va apărea în traducere engleză, la editura americană Action Books.

 

Iulia Dondorici, doctor în filologie și traducătoare. Și-a dat doctoratul la Universitatea Humboldt din Berlin cu o teză despre poeticile corpului în proza românească modernistă. A publicat studiul Den Körper schreiben – Poetiken des Körpers in der Prosa der rumänischen Moderne (Frank & Timme, 2017) și a coordonat volumul Rumänien heute (Passagen, Viena, 2011). Traduceri: Louis Althusser: Introducere în filozofie pentru nefilozofi (Tact, 2016), Christa Wolf: Casandra (Univers, 2014), Christa Wolf: Orașul îngerilor sau The Overcoat of Dr. Freud (Univers, 2013), Ingeborg Bachmann – Paul Celan: Timp al inimii. Corespondență (ART, 2010). În prezent efectuează un stagiu postdoctoral la Freie Universität Berlin, cu un proiect de cercetare despre caracterul transnațional al avangardelor istorice.

 

Arina Rotaru, doctor în filologie. După absolvirea studiilor masterale de filosofie socială a migrației la Universitatea din Roma, a obținut doctoratul în germanistică și literatură comparată la Universitatea Cornell (USA). Printre domeniile sale de cercetare se numără studiile coloniale și postcoloniale, literatura mondială, migrația ca fenomen cultural și arta de avangardă dintr-o perspectivă globală. A publicat studii și articole în Forum for Modern Language StudiesGermanic ReviewHerta Müller: Aesthetics and Politics and TOTalitarian Arts etc. În prezent este lector în programul curricular global al Universității New York, filiala Shanghai.

 

Monica Manolachi, doctor în filologie, poetă și traducătoare. Volume de poezie: Uniți punctele/Joining the Dots (PIM, 2016), Poveștile Fragariei către Magul Viridis (Brumar, 2012), Trandafiri (Lumen, 2007). Volumul Antologie de poezie din Caraibe, în traducerea Monicăi Manolachi, a primit premiul „Dumitru Crăciun“ pentru traducere la festivalul „Titel Constantinescu” (2016). În 2017 i-a apărut volumul Performative Identities in Contemporary Caribbean British Poetry (Ars Docendi). Predă cursuri de limba engleză la Universitatea din București.

 

Anca Roncea, filoloagă, poetă și traducătoare. În prezent își dă doctoratul la Universitatea din București cu o teză despre poeții americani Allen Ginsberg și John Cage și urmează cursurile Universității din Iowa, Iowa’s MFA in Literary Translation Program. Lucrează la o traducere experimentală în engleză din opera lui Tristan Tzara. Poemele ei au fost publicate în revistele Berkeley Poetry ReviewBeecher’s Magazine, Des Moines Register, OmniVerse. Este câștigătoarea premiului Omnidawn Broadside Poetry Prize, 2016. În 2012-2013 a fost bursier Fulbright la UC Berkeley, San Francisco. Locuiește în Iowa, USA.

 

Ana Maria Negoiță este licențiată a Universității de Artă – București, secția Istoria și Teoria Artei, cu o specializare în artă și civilizație islamică la departamentul de studii orientale al Univesității La Sapienza din Roma. Doctor, cercetător specialist în artă și civilizație islamică cu focus pe probleme de urbanism și cultură urbană în spațiile musulmane, Ana este consilier pe probleme de arte vizuale în cadrul Institutului Cultural Român, cu experință în curatoriat, art editing, director artistic pentru diferite galerii, fundații, case de licitație, cu o reprezentativă activitate publicistică. A publicat articole în diferite  reviste de specialitate, precum Journal of Visual Studies, Revista Arta, revista multilingvă a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale a Academiei Române.

 

Henry Finch, poet și traducător. A publicat în revistele The North American ReviewThe Sugar House ReviewThe Massachusetts ReviewThe Seattle ReviewPreludeForklift OhioTransomThe Denver Quarterly etc. În prezent traduce în engleză o antologie de povestiri de Urmuz. Locuiește în Vermont (USA).

 

Toby Altman, poet și filolog. E autorul mai multor chapbook-uri, printre care Tender Industrial Fabric (Greying Ghost, 2015) și Same Difference (Shirt Pocket, 2015). În 2017 i-a apărut volumul Arcadia, Indiana. A Tragedy (Plays Inverse Press). A publicat poeme în revistele CrazyhorseJubilatLana TurnerThe Black Warrior ReviewDiagramThe Laurel Review și în antologia de poezie Best American Experimental Writing (2014). Co-organizează seria de lecturi Absinthe and Zygote (Chicago) și e co-editor al Damask Press (Chicago). În prezent este doctorand în literatură engleză la Northwestern University.

 

Robert G. Elekes s-a născut într-o familie multietnică în 1985, în Braşov. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov. A primit titlul de doctor de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în 2012, pentru o lucrare despre literatura de expresie germană din România în perioada comunismului. Debutează în revista „Corpul T”, în 2012. În prezent, predă literatură şi traduceri la Universitatea Transilvania din Braşov. A debutat cu volumul de poezie „aici îmi iau dinții-n spinare și adio”, Editura Tracus Arte, 2015, volum distins cu premiul „Iustin Panța” și Premiul Național „Mihai Eminescu”. În 2016 publică volumul de teorie literară „Kleinschreibungen (Scrieri cu Minuscule)”, Editura Universității Transilvania. Este inițiatorul clubului de lectură „Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets”, la Brașov. Volumul de debut îi va apărea în America, la editura Black Ocean.

 

Diana Geacăr, născută în 1984, este scriitor și traducător. Scrie poezie, proză scurtă și literatură pentru copii. A publicat trei volume de poezie în limba română: bună, eu sunt diana și sunt colega ta de cameră (Editura Vinea, 2005), care a primit Premiul Național Mihai Eminescu pentru debut, Frumusețea bărbatului căsătorit (Editura Vinea, 2009), care a obținut Premiul Marin Mincu, și Dar noi suntem oameni obișnuiți (Editura Cartea Românească, 2017). A publicat poeme și proză scurtă în reviste literare, pe hârtie (Tribuna, Orizont, Tomis, Timpul ș.a.) sau online (Subcapitol, Levure littéraire), și în antologii. A participat la multe festivaluri de poezie, lecturi publice și tabere de creație. A tradus poeme de Anne Sexton, Anne Carson, Gwendolyn Brooks, Adrienne Rich și alții, care au fost publicate în revista Arca și online. În 2009, a participat la a treia ediție a workshop-ului de traducere de poezie Re:verse, organizat la Szigliget, în Ungaria, de József Atilla Circle Literary Association of Young Writers (JAK). Este prezentă cu poeme în antologia de poezie internațională contemporană Portrete de frontieră/ GrenzPortraits (Klak Verlag, Berlin, 2017), dar și cu traduceri, traducând din limba engleză o selecție de poeme ale unor poeți străini contemporani. A tradus din limbile engleză și franceză și a redactat romane pentru editurile ALLFA și BOOKLET (Factorul groazei de Robert Harris, Editura ALLFA, 2013, Clubul de cricket al tabilanilor de Timeri N. Murari, 2013, Enzo dintr-a șasea de Joelle Ecormier, Editura BOOKLET, 2017 și multe altele). Trăiește în Târgoviște.

 

Kinga Tóth este lingvistă, profesoară de limbă și literatură germană, jurnalistă, organizatoare de programe culturale, poetă și ilustratoare maghiară. Din 2011 este redactor la revista de artă Palócföld. ZSÚR (Prae Kiadó, 2013) este prima ei carte, care a fost tradusă în limba engleză cu titlul Party. Celelalte cărți sunt: All Machine (Magvető, Ungaria, 2014) și All Maschine (Akademie Solitude, Germania, 2014). În 2013, a fost bursieră la Akademie Schloss Solitude, în Germania. Poezia ei vizuală a fost expusă în multe locuri. Este solista trupei experimentale Tóth Kína Hegyfalu și lucrează la proiectele vizuale, auditive și poetice X și [Moonlight Faces], pentru care a primit Premiul Hazai Attila în 2017.

 

Silvia Grădinaru e probabil singura persoană din Cîmpina care a ajuns în Cartea Recordurilor în 2012 (Moș Crăciun & Co – roman colectiv, Editura ART), dacă nu vreodată. A publicat o carte de poezie în același an, cu care nu a luat niciun premiu. Alte diplome a luat în publicitate, dar acelea nu au legătură cu scrisul decît în măsura în care Silvia e copywriter. A publicat și tradus poezie, a scris recenzii de carte și a fost redactor pentru diferite reviste online sau print. Cînd are timp, încă mai face o parte din lucrurile astea. Locuiește în București.

Tiberiu Neacșu e poet și traducător, autor a două cărți. Selecții din poemele lui au fost traduse (și publicate) în engleză, franceză, spaniolă, portugheză, italiană, catalană. Îi plac sarmalele și poezia lui Frank Bidart.